Sayfalar

2 Ağustos 2012 Perşembe

Tatil anılarım.... (1)



Türkiyeye geleli oluyor bi kaç hafta.. O haftaları akrabaya, eşe, dosta ayırdım.. Elbette o zamanlardada güzel anılarım oldu.. Onlarıda yazacağım geriye dönük olarak..  Ama birikmemesi adına ben asil tatil anlayışı ile birebir örtüşen tatil anılarımı yazmak istedim.. 

31 Temmuz.. Marmaristeyim.. Marmaris- Selimiye'deyiz.. Ogullarımla.. Bu bizim üçümüzün birlikte yaptığı ilk tatilimiz.. Diğer yıllarda cümbür cemaat yapıyorduk.. Öyleside iyiydi, böyleside güzel.. 
Burası küçük şirin bir köy.. Büyük otelleri yok.. Bahçe icinde küçük küçük evleri olan bir Butik otel gibi bir şey.. Adı çok güzel.. Beyaz güvercin:)) ve ilk kez denize sıfır. Ama tam sıfır yani.. Şenzloglar bile denizin icinde:) 

güneşlenirken ayaklar denizin icinde.. Hamak keza öyle denizin icinde.. Ve yine ilk kez bir tekne turuna yetişmeye çalışmayacağız yarın.. Biz tekneye değil, tekne bize gelecek:)) otelin iskelesinden alacak bizi.. O gittiğimiz koylarıda yazarım sonra.. Buralarda deniz bi başka güzel geldi bana.. Bir acayip berrak, bir acayip mavi, ne taşlar var ayağa batan, ne kum var akşam duş aldığında kabinin ve odanın kumla dolan.. Dangıl dungul müzik yok... Dinlendirici sakin bir müzik var.. Zaman zaman jaz, zaman zaman, yunan ve Türkiye ezgileri.. Tatilde ve Ege'de olduğunu hissediyorsun... 

Gündüz ise taze yakalanmış balıkları görücüye çıkarıyorlar, hangi balığı yemek istiyorsun diye.. Barbun, levrek, çupra vs.. Bugün ilk kez 36 kilo büyüklüğünde bir balık yaklamışlar.. Tabi ağır olduğu için o bize değil, biz onun ayağına gittik. Dev bir balık.. Adı Akya balığıymiş.. Ve ben bunuda ilk kez duydum.. Çok lezzetli olduğu söylendi.. Aksam o balıktan yedik. Izgara şiş yapmışlar. Gerçekten lezzetliydi..


İlk günümüz böyle geçti... Şimdi ise otelin bahçesinde, denizin hemen kıyısında, dolunay tepemizde, ama ışığı denizin üzerinde, oğullarımın ellerinde sangria, bende Efes gecenin sonuna yaklaşıyoruz.. Güzeldi bugün:)) Yarına hazırız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder