Sayfalar

20 Ekim 2013 Pazar

Kurbağa düğünü..

Şöyle en irisinden bir dişi birde erkek kurbağayı yakaladılar. Yolunmuş tavuk ebatlarında.. Çiçeklerle süslediler.. Kurkuma denilen bir baharatla sıvazladılar.. Dişi kurbağaya yeşil, erkeğine ise beyaz bir örtü ile örtüp, bir tepsinin içinde hindulu bir din adamının karşısına koydular.. Onlara birde isim taktılar.. Nıkahlarını kıydı, onları karı koca ilan etti.. Üzerine pirinçler attılar.. Dans ettiler.. Bütün bu seremoninin ardından yine tepsiyle taşıyarak en yakın bir dereye, nehire yada bir su birinkintisi olan bir yere bıraktılar balayılarını geçirsinler diye.. 

Böyle ilginç gelenekler, inanışlar ritüeller var bu dünyada.. Geçen tv de izlemiştim kısa bir belgeseldi.. Hindistan'da çok eski bir gelenekmiş bu. Kuraklık olduğunda, sıcaktan kavrulduklarında yağmur yağması için kurbağa düğün yapıyorlar.. Yağmur tanrısı için yapılan bir ayin. İnsanlar çaresiz kakınca duaya, tanrılara, allaha kalıyor iş demekki. Bizdede yağmur duası diye bir şey vardır.. 

Büyün bunlara hiç gerek yok.. Kendi tecrübelerimden yola çıkarak buradan o Hindistanlılara ve yağmur yağmasını isteyen bütün gruplara sesleniyorum. Yağmur yağmasını  istiyorsanız camlarınızı silin..  Çok değil bir gün sonra kesin yağar o yağmur. Dün saatlerce cam sildim. Aha bugün yağmur yağdı. Bu ilk değil, bu hep böyle oldu.. Yoksa bende güneş doğsun diye, güneş tanrısı için yılanları mı evlendirsem, ne yapsam??:))


2 yorum:

  1. Haha:) Komiksin eğlencelisin. Bak bu konuda ne kadar haklısın cam sil yağmur yağsın. Kesin bu hinduların camları yok silecek. Ayrıca kurbağa evlendirmek iğğ:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakiliyim degil mi? :)) Ama farkli kültürlere ilgiliyim:))

      Sil