Sayfalar

12 Mart 2014 Çarşamba

#BerkinElvan onurumuzdur..


Zaman aslında 16 Haziran 2013 bir Pazar günü durdu senin için. Annen, baban ve iki ablanla birlikte bir pazar kahvaltısına oturmak üzereyken.. Ekmek almaya gittin.. Gezi yüzünden zaten hareketli olan sokaklardaki Abi'lerin seni uyarmışlar.. Ben "çocuğum bana bir şey yapmazlar" demişsin.  Girmişsin bidaha gelmemişsin. Ah kara kaşlı, kara gözlü oğlum, kardeşim.. Kendin gibi mi sandın? Bilemezdin tabi, onların çocuk katili olduğunu, doğa katili olduğunu, ağaç, orman katili olduğunu.. 
Ama güzel kardeşim, seninde suçun varmış. Sen öteki olarak doğmuşsun.. Annen, baban Aleviymiş! Sen neden seçmedinki hangi anne babada ve nerede doğacağını? Grup Yorum şarkıları falan dinliyormuşsun? Birazda afacanmışsın? Bilmezmisin ki, senin yaşadığın ülkede öteki olmayacaksın, yaramaz olmayacaksın, farklı olmayacaksın..

Güzel kardeşim.. Canım oğlum. Kara kaşlım, kara gözlüm.. Annesinin biriciği.. Teyzesinin gülü. Ablalarının biriciği. Sen melek olup uçtun ya bugün? Sen gittikten sonra hepimizi bir titrerttin sen. Yine yaramazlik yaptın. Yine çok üzdün. Bu sefer hepimizi üzdün.. Ülke bugün taziye evi gibi. Bir tek, ama bir tek o sorumlu olan var ya, hani heryerde bas bas bağıran, Davos'larda falan başka liderlere "siz cocuk öldürmeyi iyi bilirsiniz" diyen, işte bir tek o ağzına bile alamadı seni.. Almasında zaten.. 

İşte böyle bir şey faşizme karşı direnmek.. Senin küçücük bedenin tekrar hatırlattı bunu bize.. Gerçekten utanıyorum.. Ve biz hala gerisini getiremiyorsak bizede yuh olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder