Sayfalar

15 Şubat 2015 Pazar

Bez ve çük..

İşte bütün mesele bu, bu ülkede.. 

Herkes çok yazdı, çizdi, konuştu, anlattı uzun uzun. İşin özeti aslında bu iki şeydir.  Biri bez, diğeri çük. Bu ülkede en çok bu ikisi çok itibar gördü. Bez başörter, bez kıç örter, bez en sonunda ceset örter. Cesedi örten bez herkes için eşittirde, yaşarken öyle değildir. O bez parçaları hayatları böldü, çıkardi, kararttı, söndürdü, bitirdi. Başın açıksa, dinsizlikle suçlanırsın. Dekolte giymişsen, zaten aranıyorsundur ve tacizi hakediyorsundur. Hele kahkaha atmak iffetsizliktir.. Hamile kadın zaten sokakta gezmemeli. İşsizlik sorunuda kadınlar yüzünden artıyor, dizini kırıp evde oturmayıp iş aradıkları için, tecavüzcünün kürtaj yaptırandan daha masum olduğu, tecavüze uğrayanın doğurmasını,  gerekirse devlet bakar, çocuğu niye öldürüyorsunuz anneyi öldürün, diyen bu hükümet ve şu andaki yöneticilerinin sözleridir. "Îmâm ossurursa, cemaat sıçar" Ülkede son 5 yılda eskiye oranla kadın cinayetlerinin 12 kat daha fazla artığı söyleniyor. Öyle sözler kullandılar ki, kadınlar için, hem oylarını kabarttılar hem çüklerini. 

Teyzemin bir lafı var, "var onlarda düğme kada bir çük, nereye sokacakar, bilemeyler" aynen öyle. Bunların hepsi, önünde atlama çubuğu ile koşan biri sanıyor kendini. Ama öyle bir şey ki, atlarken öyle erkekler ki, atladıktan sonra çükleri gibi içine kaçmış, ödleri bokuna karışmış, zavallı, korkak, o korkuyla ne yapacaklarını bilemeyen, öldüren,yakan, kesen, biçen erkekler.. Çüklerinin esiri olmuş erkekler. 

Bu yönetim, bu anlayış, bu yasalar devam ettiği sürece, daha çok canlarımız yanacak. Tabiki dünyanın her yerinde sapık düşünceli insanlar var. Hatta "Amerika'da" da oluyor bu tür şeyler, bu yüzden kapamayacağım çenemi! Ama eğitimsiz, dini öne çıkaran ülkelerde neden daha fazla? Beze tapan çükler varda ondan. 

Ressam: Lisa Pappon

Bugün "kadına uzanan eller kırılsın" diyor. O zaman önce sizin elleriniz kırılsın. Ve çekin artık o pis ellerinizi kadınların başörtüsünden, eteğinden, bedeninden. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder